وب سایت عاشورا

نویسندگان
آخرین نظرات
به عبارت دیگر در این دیپلماسی  کشورهای بریتانیا، آلمان و فرانسه  که  به طور سنتی بیشترین رابطه را با آنها داشته، جایگزین ایتالیا و اسپانیا می کند که در حال حاضر دولت های چپگرا قدرت را در آنها  در دست دارند. روابط بسیار گسترده ایران با کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا که رییس جمهور ایران به تازگی از آن دیدار کرده و همچنین بولیوی و نیکاراگوا و سرمایه گذاری ایران در این سه کشور  از جمله برنامه های آقای جلیلی بوده  که به حمایت و استقبال رییس جمهور اجرا شده است.
آقای جلیلی به کشورهاى اروپایى از جمله بریتانیا و فرانسه سفر کرد تا درباره طرح کارى مورد توافق با آژانس بین‌المللى انرژى اتمى در ماه آگوست که با هدف پاسخگویى به مسائل باقیمانده مسئله هسته‌اى ایران ایجاد شده، صحبت کند. به نوشته گزارشی  در خبرگزاری  رویترز دیپلمات‌هایى که آقای جلیلى را دیده‌اند مى‌گویند وى در بحث‌ها بر موضع خود بسیار پافشارى مى‌کند و عقاید محکمى دارد. یک دیپلمات گفت که وى در سخنرانى تبحر دارد.
آقای جلیلى در ماه دسامبر 2006 به روزنامه بوستون گلوب در آمریکا گفته بود که  تحریم‌ها بیشتر از ایران به افرادى که آنها را اعمال کرده‌اند، آسیب مى‌رساند. وى گفت واشنگتن باید رفتار سابقش را درباره مسئله هسته‌اى تصحیح کند و اگر خواستار پایان سالها خصومت بین دو کشور است، از در اختیار داشتن فناورى هسته‌اى صلح‌آمیز از سوى ایران نباید جلوگیرى کند.
آقای جلیلی در دیدار با آلیدا گوارا و کامیلوگوارا دختر و پسر ارنستو چه‌گوارا مبارز کوبایى که به میزبانى خانه آمریکاى لاتین و موسسه فرهنگى میثاق به ایران سفر کردند دیدار کرد. آقای جلیلى در این دیدار گفته بود  ما از کودکى با نام چه‌گوارا آشنا بودیم و مبارزاتش قابل تحسین بود و با پیروزى انقلاب اسلامى عکس‌هاى او در سطح وسیعى در ایران منتشر شد.

آقای جلیلى با بیان اینکه در ایران علاوه بر مبارزه، روند پیشرفت و رفاه هر روز بهبود یافته، گفته بود  من دو هفته پیش در ایتالیا بودم و جلسه ‌اى با نخست‌ وزیر ایتالیا داشتم که آقاى پرودى مى ‌گفت من تعجب مى‌کنم که در طول 28 سال تحریم علیه ایران، به جاى اینکه هر روز ایران تضعیف شود، مى بینیم که قوى‌ تر شده و امروز ایران از همه 28سال گذشته قوى‌ تر است. مدل و الگوى انقلاب اسلامى مى‌تواند در همه جاى جهان تکثیر شود و ما حاضریم تجارب خود را در اختیار دنیا قرار دهیم.

اگر همه قدرت‌هاى جنوب به یکدیگر متصل شوند و توان خود را تجمیع کنند، یک قدرت بزرگ دیگر به ابرقدرت‌ها اضافه خواهد شد. آقای جلیلى با بیان اینکه خوشبختانه امروز در آمریکاى لاتین چه‌گوارا تکثیر شده است، اظهار داشته بود که  بعد از فروپاشى شوروى، برخلاف تصور آمریکایى‌ها که فکر مى‌کردند شعارهاى عدالتخواهانه و مبارزه با امپریالیسم ریشه در شوروى داشته است، اتفاقاتى نشان داد که این شعارها ریشه در فطرت بشر داشته و دور تازه‌اى از حرکت‌هاى ضدامپریالیسم در آمریکاى لاتین رشد یافته است.

آقای جلیلی می گوید  نام کاسترو و چه‌گوارا امروز در جهان و در تاریخ با تحسین یاد مى‌شود و باید نسل‌هاى آینده این روند را کامل کنند و ادامه دهند.
برخی از صاحب نظران نوشتن نامه به روسای جمهوری کشورهای غربی از جمله جورج بوش رییس جمهور آمریکا و آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان را  از ابتکارهای سعید جلیلی قلمداد می کنند. هرچند آقای جلیلی این گزارش ها را شایعات توصیف کرده و ضمن رد آنها می گوید که آقای احمدی نژاد در حوزه سیاست خارجی نیز صاحب نظر است و منشاء این شایعات را آشنایی دیرینه خود با آقای احمدی نژاد می داند.
آقای سعید جلیلى می گوید «فرصت زایى» و «تهدید زدایى» سیاست اصولى در برابر چالش‌هاى تحمیلى از سوى غرب است .
در مذاکرات با 1+5 نیز وقتی یکی از طرف های مذاکره کننده، ایران را تهدید می کند و می گوید اگر کوتاه نیایید حمله می کنیم، جلیلی با شجاعت کامل پای مصنوعی اش را در می آورد، روی میز می گذارد و می گوید: این پا را در جنگ قبلی داده ام، پای دیگرم را هم در جنگ بعدی می دهم.


زندگی و تحصیلات

سعید جلیلی متولد سال 1344 در شهر مشهد(منطقه طلاب) است. وی تحصیلات خود را تا مقطع دکتری علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) به پایان رسانده و سابقه‌ای ۱۸ ساله در وزارت امور خارجه دارد. عنوان پایان‌نامهٔ او «سیاست خارجی پیامبر» بود و در دانشگاه امام صادق به تدریس «دیپلماسی پیامبر» می‌پردازد.

جلیلی در زمان جنگ ایران و عراق به عنوان نیروی بسیجی بارها در جبهه‌های جنگ حضور یافت و از ناحیه پا مجروح شد.

پیشینه اجرایی

۱۳۷۰: رئیس اداره بازرسی وزارت خارجه
  • ۱۳۷۶: معاون اداره اول آمریکا در وزارت خارجه
  • ۱۳۷۹: مدیر بررسی‌های جاری دفتر رهبری
  • ۱۳۸۴: معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه جمهوری سلامی ایران

وزارت امور خارجه

او در ۳۰ سالگی به ریاست اداره بازرسی وزارت امور خارجه برگزیده می‌شود و تا سال ۱۳۷۵ رئیس این اداره باقی می‌ماند. پس از آن تا سال ۱۳۷۶ که محمد خاتمی به ریاست جمهوری می‌رسد به عنوان معاون اداره اول آمریکا در وزارت امور خارجه فعالیت می‌کند. پس از آنکه این پست از او گرفته شد به سمت مدیریت بررسی‌های جاری دفتر رهبری انتخاب شد. تا اینکه در دولت محمود احمدی‌نژاد به وزارت امور خارجه بازگشت و به عنوان معاون اروپا و آمریکا به فعالیت پرداخت. در این مدت به همراه علی لاریجانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی در برخی مذاکرات با خاویر سولاناحضور داشت.

شورای عالی امنیت ملی

در مهرماه ۱۳۸۶، غلامحسین الهام، سخنگوی دولت محمود احمدی نژاد، با اعلام خبر استعفای علی لاریجانی، سعید جلیلی را به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد.

وی همچنینی عضو جامعه اسلامی مهندسین نیز می باشد.

در حسرت شهادت

دکتر سعید جلیلی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">